Blitz Ronde 3

Op vrijdag 29 juni stond de derde ronde van de blitz op het programma. Dit was tevens het tiende en laatste tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”.

Tijs en Igor waren de grote favorieten om het tornooi te winnen. Er waren echter heel wat kapers op de kust zoals Michael, Thomas, Michaël en Glenn.

Tijs maakte zijn favorietenrol helemaal waar. Na vijf ronden had hij een halfje laten liggen tegen Igor maar hij had dan al een half punt voorsprong op de achtervolgers. In de volgende ronden liet Igor het afweten met nederlagen tegen Michaël, Thomas en Glenn. Tijs stoomde ondertussen gewoon door en na tien ronden stond hij al anderhalf punt voor op zijn dichtste achtervolger en dat was Michael. In de volgende twee ronden moest Tijs nog twee toppers spelen tegen respectievelijk Michaël en Thomas. Tijs omzeilde deze klippen waarna de tornooiwinst voor het grijpen lag. Tijs won zijn overige drie partijen en won zo het tornooi met 14,5 op 15! Hij had 2,5 punten voorsprong op Michael, die in de laatste ronde nog van Michaël verloor. Michaël en Thomas eindigden samen op de derde plaats op 3,5 punten van Tijs.

In het algemeen klassement kroonde Thomas zich tot de nieuwe blitzkampioen. In de stand heeft hij 3,5 punten voorsprong op Glenn. Michael vervolledigt de top drie. Hij heeft 6,5 punten minder dan Thomas. Proficiat aan de kampioen!

In de “Best of Ten” heeft Thomas de categorie +1900 gewonnen. Yen werd tweede en Michael derde. In de +1600 categorie werd Michaël de winnaar. Glenn werd tweede en Tom derde. In de -1600 categorie werd Alex winnaar. Serge werd tweede en Danny derde. Proficiat aan de kampioenen!

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël