Blitz Ronde 1

Op vrijdag 15 juni stond de eerste ronde van de blitz op het programma. Dit was tevens het zevende tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”.

Benjamin en Yen waren de favorieten om het tornooi te winnen maar daarnaast zouden Steven, Thomas, Michaël en Glenn hen het vuur aan de schenen leggen.

Na drie ronden bleken echter enkel nog Benjamin en Yen het maximum van de punten te hebben. Thomas en Michaël hadden onderling remise gespeeld, Steven had verloren van Michaël en Glenn had dan weer verloren van Yen. In de vierde ronde moesten Yen en Benjamin het tegen elkaar opnemen. Na een spannende partij eindigde deze op remise waardoor Thomas en Michaël hen terug bijbeenden aan de top van het klassement. Helaas bleef dit niet lang duren want in de volgende ronden verloren Michaël en Thomas van Benjamin. Dankzij deze overwinningen leek Benjamin een grote stap richting overwinning te zetten want Yen verloor verrassend van Christilla.

In de achtste ronde beende Yen Benjamin terug bij aan de kop van het klassement. Yen won zijn partij, terwijl Benjamin verloor van Steven. Ze werden op de voet gevolgd door Thomas. Thomas moest echter de rol opnieuw lossen na een nederlaag tegen Yen. Toen de laatste ronde aanbrak stonden Yen en Benjamin nog steeds samen aan de leiding. Benjamin liet zich niet meer verrassen in deze ronde maar Yen raakte niet verder dan remise tegen Steven. Zo wint Benjamin het tornooi. Hij heeft een half punt meer dan Yen en een punt meer dan Thomas. Deze stand is tevens de eerste tussenstand in het algemeen klassement.

In de “Best of Ten” blijft Thomas leider in de +1900 categorie. Hij heeft negen punten voorsprong op Yen. In de +1600 categorie blijft MichaĆ«l leider. Hij heeft veertien punten voorsprong op Glenn en negentien op Tom. In de -1600 categorie blijft Alex leider. Hij heeft twaalf punten voorsprong op Serge. Danny is hier derde en volgt op negnetien punten.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 22 juni 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël